itranslate – o aplicatie care te scoate din incurcatura oriunde in lume!

iulie 9, 2016 // Categoria:

 

Astazi vom vorbi despre o aplicatie pe care am descoperit-o cand ma pregateam de vacanta. Imi place mereu sa am pe telefon tot felul de programe care sa ma ajute sa ma ghidez in tari straine.

itranslate face posibila comunicarea in orice limba, traducandu-ti vorbele, aproape instantaneu, intr-o limba pe care nici cu gandul nu gandeai vreodata ca ai putea sa o vorbesti. Cum ar fi… japoneza.

 

Iata 3 exemple de traducere facute de aplicatie: din romana in maghiara, din romana in engleza si din romana in japoneza

 

limbi disponibile
Limbi disponibile
Aplicatia costa 6,99 euro in appstore
Aplicatia costa 6,99 euro in appstore

 

 

Sa facem un exercitiu de imaginatie: suntem in Japonia, pe o strada din Tokyo si cautam un restaurant bun sau… cea mai apropiata statie de metrou. Nu ne vine sa deschidem datele pe telefonul mobil, pentru ca stim ca e foarte scump internetul in roaming in tarile extracomunitare, asa ca… cea mai la indemana solutie ramane clasicul „Nu va suparati, stiti cumva cum…?”. Dar cum sa faci asta in japoneza, oricat de mult te-ai fi uitat, in copilarie, la desene animate?!

Ei bine, azi ai aceasta posibilitate cu ajutorul aplicatiei „itranslate”, disponibila atat pentru terminalele apple cat si pentru cele android.

Pretul acestei aplicatii, varianta full, este de 6,99 de euro si ofera acces la o multime de limbi.

Ca sa intelegi cum functioneaza, luand exemplul de mai sus, setezi limba romana si limba japoneza. Apesi pe romana si, dupa un sunet pe care il emite telefonul, incepi sa vorbesti. Rostesti intrebarea in romana si, in scurt timp, vei primi traducerea atat audio cat si in scris. Acum, din cate am constat, acuratetea traducerii nu este de 100%, dar… in mare merge. Ideal ar fi sa incerci traducerile din engleza in alte limbi, ca sa fii sigur de reusita. Dar nu este neaparata nevoie, merge cam din orice limba in orice limba. Eu m-am descurcat in cateva tari, onorabil, interlocutorul oprit pe strada intelegand exact ce anume doresc sa aflu si explicandu-mi, tot prin intermediul itranslate, pe intelesul meu.

ANDRA ON INSTAGRAM

LOAD MORE