Cum sa iti instalezi singur geamul de protectie pentru ecranul mobilului

iulie 9, 2016 // Categoria:

Este indicat sa iti protejezi ecranul telefonului mobil cu o folie speciala. In ultima perioada, la moda sunt foliile protectoare din sticla, care se muleaza perfect pe ecranul celularului si sunt extrem de rezistente

 

Geamul este rezistent la socuri
Geamul este rezistent la socuri

In magazinele de specialitate din Romania, costul + montarea unei asemenea fete protectoare din sticla este de circa 50 de lei. Ce nu se stie, insa, este ca operatiunea de montare este una extrem de simpla ce poata fi efectuata, acasa, de oricare dintre noi. Nu ne trebuie decat… materia prima – protectia de sticla, un servetel, putin alcool si o rola adeziva anti-scame.

Dar sa o luam cu inceputul. Sticla protectoare poate fi achizitionata de pe internet. Recomand site-urile straine specializate in comertul electronic (ex: ebay), de unde poti sa iti achizitionezi astfel de protectii cu 3-5 lei bucata. E drept, timpul de asteptare pana cand soseste coletul la posta este ceva mai mare, dar merita, mai ales daca iei mai multe bucati, de rezerva.

Montarea este simpla. Pulverizezi putin alcool pe servetel (poti folosi si un servetel umed pentru curatarea lentilelor de ochelari) si stergi bine ecranul mobilului. Stergi apoi ecranul cu un servetel uscat, apoi incerci sa indepartezi particulele de praf cu rola adeziva pentru scame (poti folosi si banda de scotch).

 

 

Asa montezi geamul de protectie

Dupa aceea, iei folia de sticla si dezlipesti plasticul protector. Fata pe care a fost plasticul o pozitionezi in jos, spre mobil, aceasta urmand sa faca priza cu ecranul telefonului. Ai grija sa centrezi exact fata din sticla pe ecran (ghideaza-te dupa pozitia butonului „Home” si dupa gaurica-difuzor din topul telefonului). Cata vreme aceste elemente sunt centrate, inseamna ca vei aplica sticla asa cum trebuie. Asaz-o pe ecran, apasa incet in mijloc cu un deget si vei vedea ca ea incepe sa se muleze singura , vindandu-se pur si simplu pe mobilul tau. Daca raman bule de aer, indeparteaza-le apasand cu degetul din interior spre exterior. Atentie, daca bulele persista sau observi impuritati, inseamna ca suprafata initiala a ecranului nu a fost bine curatata sau, varianta cea mai „neagra”, folia are un defect de fabricatie. In mod normal „mularea” trebuie sa fie uniforma.

E drept, in imaginile alaturate vedeti doar geamuri de protectie a ecranului pentru iphone. Tin sa precizez ca, pe piata, se gasesc astfel de protectii pentru absolut toate modelele de telefon mobil!

Asa scoti geamul vechi de pe ecran si il montezi la loc

ANDRA ON INSTAGRAM

LOAD MORE